A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség ifjúsági tagozatának, a JESZ U21-nek Alapító Gondolata - Jesz

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség ifjúsági tagozatának, a JESZ U21-nek Alapító Gondolata

Mi, a jesz U21 Ifjúsági Tagozat tagjai teljes meggyőződésünkkel hisszük, hogy elérkezett Magyarországon a gyökeres szemléletváltás ideje. Itt az idő, hogy vállaljuk a felelősséget a közös jövőnkért. Fiatalként bátran és nyíltan az előttünk álló kihívások megoldására kell törekednünk. A sorsunk és jövőnk alakítása a mi kezünkben van, mi vagyunk a lehetőségek nemzedéke. Mi már nem vagyunk régi sérelmek rabjai, egy szabadabb és az egymás gondolataira nyitott világ gyermekei vagyunk. 

A jövő nemzedéket a folytonos politikai szembenállás, a kompromisszumok keresésének teljes hiánya, a felelőtlen gazdasági ígérgetések, a jövőkép nélküliség, a politikai érdektelenség, a kiábrándultság és a teljes bizalmatlanság útjára taszították. Úgy érezzük, hogy a politika már nem az emberekért van, nem azok boldogulását kívánja elősegíteni, hanem az egyéni érdekekért való kijárás, azok képviselete vált a politikai elit legfőbb céljává. A történelemből megtanultuk, hogy minden rendszerváltó elit elkorrumpálódik. Egy ország jövője szempontjából a főkérdés csak az, hogy a rendszerváltó elitet milyen gyorsan tudja felváltani egy új nemzedék. A térség országaiban ez a váltás már többszörösen megtörtént. Hol van már Lengyelországban például a rendszerváltó Szolidaritás, és legendás vezetője Lech Walesa? Hol van már Szlovákiában Meciar és rendszerváltó pártja? Térségünkben minden országban már több elit váltotta egymást az elmúlt 20 évben, meg is lett az eredménye. Magyarországon mi ugyanazokat az arcokat nézzük 20 éve, ennek is megvan az eredménye. Magyarország a rendszerváltó országok közötti első helyéről, mára egyre csúszik lefelé. Amennyiben nem lesz változás tovább tart a lecsúszás. A mostani elit permanens polgárháborút folytat, immár rutinból ölik egymást, miközben szétverik a magyar gazdaságot, a magyar államiságot. E folyamat megállításában felelőssége van az új nemzedéknek. A semmittevés is következményekkel jár, folytatódik az ország lecsúszása, folytatódik a népesség drámai mértékű csökkenése, folytatódik az elvileg egymástól független hatalmi ágak kisajátítása, a szakmai munka ellehetetlenítése.
Azonnali váltásra van szükség, minden perc rendkívül drága. Az új nemzedéknek fel kell ismernie, hogy politikai inaktivitálásuk, inaktivitásuk a mostani elit evidens érdeke. A jelenlegi uralkodó osztály az ő jövőjüket éli fel, korrupt és ostoba módon.

Folyamatosan erősödő közösségünk felismerte az ebben rejlő veszélyeket, és a teljes megújulás medrébe akarja terelni a politikai életet. Elérkezett az idő, hogy a viták értünk és rólunk szóljanak. Az együttműködés és a normális párbeszéd révén Magyarországot egy fejlődőbb, gazdagabb és szabadabb otthonná tehetjük.
A bennünket, fiatalokat érintő kérdéseket nekünk kell megvitatnunk, a jövőnk alakítása a mi feladatunk és közös felelősségünk.

A rendszerváltás egyik legnagyobb vívmánya a demokratikus szabadságjogok megteremtése és biztosítása. Ezt az örökséget védelmeznünk kell. Minden egyes, a szabadságunkat korlátozó lépés támadás a demokrácia alapjai ellen. A szabadság nem a rend csorbítása. A szabadság védelme nem a káosz erősítése. Csak ott van igazi rend, ahol létezik a szabadság. Az erőszakkal teremtett rend mindig csak a hatalom képviselőit védi. A rend és szabadság alapja a jogszabályok, melyek mindenkire ugyanúgy vonatkoznak.

Mi nem akarjuk megmondani a fiataloknak, hogy mire legyen szükségük. Nem ideológiai harcot folytatunk. A fiatalok pontosan tudják, hogy mire van szükségük, ahhoz, hogy teljes életet élhessenek. Az értelmetlen szembenállások ideje lejárt. A megegyezésre való törekvés, a konszenzus keresése teremthet új politikai elitet. Ehhez új emberek kellenek, akik létrehozzák a jövő közösségeit.

                                                                                                                                                            
Budapest, 2011. július 1.

Kovács Zoltán

 

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

Kedves Olvasó!  /  bajkosokoray

  Átköltöztem. A jövőben (elsősorban) az alábbi címen publikálok majd: http://bajko-sokoray.blog.hu.   "Az oldalon elsősorban német politikával foglalkozom. Illetve német nyelvterületről származó eredeti írások és azok recenzi[...]

Legnagyobb napelem gyártók, 2021 elején - már nem a Jinko a legnagyobb  /  Gitche

A kínai napelemgyártók folyamatosan és jelentősen bővítik napelemes gyártói kapacitásaikat 2019 óta - írja a PV Tech a tavalyi év összefoglalása, és a 2021-es előrejelzések kapcsán. Ami még érdekes, hogy a legnagyobb egyre inkáb[...]

Még egyszer Paks II-ről  /  OrmosPéter

„Jobboldali vagyok, de ellenzem a paksi atomerőmű kibővítését.” Ez az a mondat, amit a médiában a legritkábban hallani. Amióta Orbán Viktor megegyezett Vlagyimir Putyinnal az atomerőmű építésének ügyében, a baloldal szárnyra k[...]

Elbukott a még nem is létező Bokros párt  /  okospista

A minap történései alapján úgy tűnik, hogy senor Bokros új konzervatív-liberális (sic-szerk.) párt elgondolása már csírájában szertefoszlott. Ugyanis Bokros hű vitéze, Kerék-Bárczy Szabolcs beintett a közgazdásznak (Panama? – s[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG