25 éve alakult Antall József kormánya - Jesz

25 éve alakult Antall József kormánya

2015. May 23.

 Antall József politikusi nagyságát abban ismeri el vita nélkül az utókor, hogy kérlelhetetlenül, kompromisszumok nélkül vitte végig Magyarország csatlakozását Nyugat-Európához. Elutasította a „harmadik utas” politikát, amely pártja szakadásához vezetett, végső soron pedig a kormánypárt, az MDF bukásához. Antall József ezzel feláldozta saját rövid távú politikai céljait, az ország hosszú távú érdekeiért.

 Antall József politikusi nagyságát az önfeláldozáson túl az is mutatja, hogy kormányfői munkáját a maximális tudatosság jellemezte. Nem a történelem szeszélye alakította életét, hanem az ország érdeke. Ahogy ő fogalmazta meg a rendszerváltás hajnalán, az általa vezetett testület kamikázé kormány lesz. Az ország tragédiája, hogy Antall Józsefet korai halála megakadályozta abban, hogy példája megkerülhetetlen legyen az utódok számára. Halálát követően az általa felépített új Magyarország birtoklása túl csábító konc lett a politikai pártok számára. Szinte példátlan, nemzetvesztő hatalmi acsarkodás kezdődött, amelynek következtében visszaépült az a bizánci rendszer, amelynek lebontását Antall József megkezdte. Ma ismét a párthűség, a határok nélküli szervilizmus az Úr, ahol a szaktudás inkább csak hátrány, mint előny. Nem véletlen, hogy a legfrissebb statisztikák szerint a fiatalok fele külföldön képzeli el boldogulását, miközben már eddig is több százezren hagyták el az országot. A nemzet színe-java „lábával” követi Antall József álmát és sokszor egy batyuval indul el Nyugat-Európába.

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ), mint az MDF jogutódja, ma már talán az egyedüli a politikai palettán, amely még mindig azon fáradozik, hogy kérlelhetetlenül és kompromisszumok nélkül megvalósítsa volt miniszterelnökünk álmát, az ország nyugat-európába történő integrálását. Ez nemcsak jogi állásfoglalást jelent, mint most, hanem szemléletet: gazdasági és erkölcsi azonosulást egy olyan értékrenddel, amely meggyőződésünk szerint a világ magyarságának évszázadok óta sajátja.

 

Budapest, 2015. május 23.

 

                                                                                                          JESZ vezetőség

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG