A JESZ számára a reformkor politikusainak hozzáállása a minta - Jesz

A JESZ számára a reformkor politikusainak hozzáállása a minta

2014. April 03.

Legendás volt, hogy a Batthyány kormány két minisztere Széchenyi István és Kossuth Lajos mennyire ki nem állhatták egymást. Ennek ellenére tudtak együtt dolgozni az ország érdekében. A reformkor kormánya nélkül nem köszönhetett volna be Magyarország aranykora a kiegyezést követően. Nem épülhetett volna meg itthon a kontinens első metrója, a világ legnagyobb épülete, Európa második kórháza, a világ első árammal működő közvilágítása. Abban az időben nem a magyarok mentek a mai Ausztria felé, hanem fordítva, osztrákok települtek Magyarországra.

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek (JESZ) és szövetségeseinek a reformkor politikusainak hozzáállása a minta. A JESZ a támadásoktól függetlenül nem fogja gyűlölni politikai ellenfeleit. Ha rajtunk múlik az ország érdekében szívesen együtt dolgozunk majd olyan politikusokkal, mint Chikán Attila, Pokorni Zoltán, Szabó Tímea, Szél Bernadett.

Őket olyan tisztességes embereknek ismertük meg, akik képesek felülemelkedni a pártérdekeken, miközben szakmai tudásuk elvitathatatlan.  A JESZ tudja, hogy mindenütt vannak jó emberek és nagyon rosszak. Hazánk ugyanakkor csak egy van, amelynek felemelkedése mindig azon múlt, hogy volt-e olyan politikai generáció egy adott időszakban, amelynek tagjai képesek voltak személyi érdekeiket félretéve nagyot álmodni. Most pedig ott tartunk, hogy egyetlen cég, az Apple 60 ezer dolgozóval ugyanannyi jövedelmet állít elő, mint 4 millió magyar munkavállaló. Pedig az Apple-nek nincsenek földjei, természeti kincsei.

A JESZ hisz a szeretet és az összefogás erejében. Hiszünk Batthyány és Gandhi példájában, akik képesek voltak egy társadalmat minőségileg megújítani, mert hittek a szeretet és az összefogás erejében. Mától látható választási plakátunk e gondolatok jegyében született, az idei választás első antigyűlölet plakátja. A JESZ abban bízik, hogy a gyűlöletkampányokat megunva mások is követik példájukat. Ne azok legyenek a közfigyelem központjában, plakát arcokként, akik már bebizonyították, hogy meg sem közelítik a reformkor politikusainak színvonalát, ellenkezőleg, olyan embereket mutasson fel a választási kampány, akikkel esélye lehet az országnak a felemelkedésre.

Budapest, 2014. április 2.

JESZ sajtó

 

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG