Határon túli kampányzáró Nagyváradon - Jesz

Határon túli kampányzáró Nagyváradon

2014. April 05.
Határon túli kampányzáró Nagyváradon

Nagy sikerrel zárult a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) és szövetségesei határon túli kampányzárója a Nagyváradi Állami Filharmónia koncerttermében.

Nagy sikerrel zárult a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) és szövetségesei határon túli kampányzárója a Nagyváradi Állami Filharmónia koncerttermében. A 100 Tagú Cigányzenekar majd 30 éves története során először lépett fel az erdélyi városban, ezért kiemelt figyelem kísérte a nemrégiben hungarikum címet elnyerő együttes koncertjét. A „Lélekben 15 millió magyar” elnevezésű eseményen felszólalt Makay Zsolt a JESZ elnöke, aki elmondta, hogy komoly tétje van a vasárnapi választásnak. A nagy kérdés, hogy bejut-e egy olyan párt, amelyik egyedüliként nem volt hajlandó részt venni a kölcsönös gyűlöletkeltésben, ellenkezőleg a szeretetre építette kampányát.

A magyar emberekben meglévő nagyságot és jót hangsúlyozta, szemben a mások által előnyben részesített kölcsönös lejáratással. Idézte Gandhi tanítását miszerint „a szeretet és az erőszakmentesség mindent legyőz! Az erőszakmentesség az, amikor azokat szeretjük, akik minket gyűlölnek. Ha csak azokat szeretjük, akik minket is szeretnek az nem erőszakmentesség.  Az élet harcában a gyűlölet legyőzhető szeretettel. A szeretet nagyobb a gyűlöletnél és övé a végső győzelem.” 

Gavrucza Tibor nyugalmazott református esperes Makay Zsolt édesapjának évfolyamtársa megköszönte a JESZ elnökének Erdélyért végzett munkáját, segítségét két közelmúltbeli szoborállításhoz, illetve a 100 Tagú Cigányzenekar nagyváradi ősbemutatóját és figyelmébe ajánlotta a jelenlévőknek az elnök családjának példamutató tisztességét és egyenességét.

 A rendezvény végén a félezer résztvevő álló vastapssal köszönte meg a fellépőknek a színvonalas estét.

 Budapest, 2014. április 4. 

JESZ Sajtó

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG