Makay Zsolt 2014-es kampánynyitó beszéde - Jesz

Makay Zsolt 2014-es kampánynyitó beszéde

2014. February 11.
Makay Zsolt 2014-es kampánynyitó beszéde

A JESZ-MDF Szövetség elnökének 2014. február 9-én a Budapesten tartott kampánynyitó beszéde.


Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!

Először is tegye fel a kezét, akinek van külföldön 250  milliója. Senki? Nem vagyok meglepve. Hát nekem sincs barátaim.
Ez ugyanis az egyik nagy különbség a mi közösségünk tagjai és az elmúlt 20 évben uralkodó pártok tagjai között.

Simon Gábor bukása csak a jéghegy csúcsa, ami viszont meggyőződésem nem marad példa nélkül. Történelmi korszak szemtanúi vagyunk, amikor is dominószerűen buknak le majd azok, akik több száz milliárdra tehető vagyont loptak ki az országból és lopnak ma is.
Magyarország a kufárok, az offshore lovagok, a keresztapák és a strómanok kezébe került. Mi ennek akarunk véget vetni. Azért van egy kis különbség.
Bonano, az ifjú keresztapa az 50es években csak 3 százalékot kért New Yorkban egy-egy épitkezés után, nem 30 százalékot, mint az itthoni keresztapák.

De mi értelme volt az elmúlt években külföldön bankszámlát nyitni, amikor Magyarországon két-háromszor magasabbak voltak a kamatok, mint mondjuk Ausztriában? Ki az az őrült, aki önmaga ellenségeként fele, vagy harmadannyiért fialtatja a pénzét?
Az az érvelés, miszerint Ausztriában valaki nagyobb biztonságban tudhatja a pénzét, mint Magyarországon nem igaz, hiszen a legnagyobb osztrák bankok mind rendelkeznek magyarországi fiókhálózattal. Elég csak az Erstére, vagy a Raffeisenre gondolni.
Akkor mégis kik azok, akik külföldön bankszámlát nyitnak? Kiknek éri meg?
Erre egy történettel válaszolok.
Egy barátomat egy névtelen levélíró feljelentette az adóhatóságnál, hogy illegális pénzekből építkezik. Ilyenkor az adóellenőrök egy úgynevezett informális ellenőrzést végeznek.
És lehet, hogy most nagy hadititkot árulok el, mert nem közismert, de a magyar adóhatóság olyan számítógépparkkal és programokkal rendelkezik, hogy pillanatok alatt meg tudják nézni egy állampolgár összes magyarországi bankszámláját. Vagyis külföldi bankszámlát tartani csak akkor van értelme, ha valaki el akarja dugni a pénzét az adóhatóság elől. Emögött pedig olyan fekete pénzek állnak, ami korrupcióból, fegyver, vagy szex kereskedelemből, esetleg kábítószer üzletből származnak.

Kedves Barátaim!
Nemrégiben egy másik nagy botrány is megrázta az országot. Az adóhatóság egy munkatársa a közvéleményhez fordult és elmondta, hogy bizonyos kormányokhoz közel álló hatalmas kereskedelmi cégek körülbelül 1700 millárd forintos adócsalást folytatnak, amire azért nem derül fény állítása szerint, mert a NAV tudatosan és cinkosan nem ellenőrzi ezeket a cégeket. Vagyis ennek a botránynak a szálai is, mily meglepő, a magyar adórendszerhez vezetnek.
De miért lett ilyen kiemelt szerepe az adózásnak Magyarországon? Fábry Sándor humorista szokta mondani, hogy Magyarországon nem rendszerváltás, hanem módszerváltás történt. És azt kell mondanunk sajnos, hogy Fábry Sándornak szinte teljesen igaza van. A politikai diktatúrát egzisztenciális diktatúra váltotta fel, az ideológiai diktatúrát véleménydiktatúra.
Ma csak az kaphat zsíros állást, aki elkötelezi magát az egyik, vagy a másik nagy párt mellett. Ma csak az kaphat zsíros üzletet, aki elkötelezi magát itt vagy ott.
Az új barbárság korát éljük, aminek legfontosabb eszközei a túladóztatás és a túlszabályozás! Megismétlem az új diktatúra legfontosabb eszközei, a túladóztatás és a túlszabályozás. 4 év alatt 800 törvényt fogadott el a magyar parlament. Ez minden bizonnyal világcsúcs, guiness rekord. Mi értelme ennek, hiszen a képviselők se ismerik az általuk megszavazott törvények egy tizedét se. Hát még szegény állampolgárok. Hogyan lehet betartani olyan törvényeket, amelyeket a kutya sem ismer.
Régen a törvényeket kőbe vésték. Ez értelme és egyben szimbóluma volt a jogi környezet állandóságának, amihez ilyen módon tartani tudták magukat az emberek.
Az állandóan változó jogi környezetnek csak egyetlen értelme van. A húsos fazékhoz közel állók jól tudnak a zavarosban halászni.

Kedves Barátaim!
A vállalkozások közül csak az lehet igazán nyereséges, amelyiknek megengedik. Amelyet nem zaklat agyon a NAV, a Közterület Felügyelet, vagy az ÁNTSZ.
Az országban ezért most fájóan hiányzik a jólét és a szabadság, e kettő csak a tányérnyalóknak adatik meg. A polgárok lassan úgy élnek, mint a sherwoodi erdő lázadói. A rendőrök kényszerből nem szolgálnak és védenek, hanem állnak a trafipaxok mögött és az egykori hídpénzhez hasonlóan útpénzt szednek a legkisebb gyorshajtás után is, hogy kitömjék a költségvetés lyukait.
Azt mondják, csökken a munkanélküliség. Soha ennyi BKV ellenőr, parkoló ellenőr nem dolgozott e hazában, mint most. Bizton merem állítani, hogy a világon Magyarországon a legmagasabb az egy főre jutó ellenőrök száma.
Valósággá vált a régi mondás, saját hazájában üldözik a magyart.

Kedves Barátaim!
Három évvel ezelőtt, amikor újraindítottuk ezt a politikai közösséget, nem véletlenül választottuk a jólét és szabadság nevet.
Bele akartuk kiáltani a világba, hogy nem, nem, nem! Nem akarunk túladóztatást, és túlszabályozást, mi azt akarjuk, hogy legyen jesz, jesz, jesz, vagyis jólét és szabadság. Nem véletlen, hogy kampányunk fő jelszava az adócsökkentés és a béremelés.
A vállalkozók csak akkor tudnak majd több bért fizetni munkavállalóiknak, ha kevesebb adót kell fizetniük. A túladóztatás, a túlszabályozás csak a korrupciót, a fekete és szürke gazdaság virágzását szolgálja és hihetetlenül rombolja az ország versenyképességét, ami által megfosztja az embereket a jólét reményétől.
Három évvel ezelőtt nem tudtuk, hogy lesz Simon Gábor ügy, nem tudtuk, hogy lesz Horváth András NAV munkatárs ügy, de az idő és a pillanat, mindazt utólag is igazolja, amit három éve mondunk. Béremelést és adócsökkentést egyszerre. Most azonnal!
Ha pedig kormányzati helyzetbe kerülünl már van jelöltünk az adóhatóság élére, Horváth András a neve.

Tudjátok, hogy a magyar GDP kétharmada az európai átlagnak? A magyar keresetek pedig egyharmada az európai átlagnak? Vagyis kétharmad annyit termelünk, mint egy európai polgár, de csak egyharmad annyit keresünk. Vagyis az általunk megtermelt javak fele szőrén-szálán eltűnik. Szerintetek hová tűnik minden megtermelt két forintból egy? Még egyszer mondom, Simon Gábor ügye csak a jéghegy csúcsa.
A baloldaltól a nemzet semmi jót nem kapott. Ha véletlenül hoztak egy jó döntést, amilyen a 13. havi fizetés volt, azt később visszavonták, megtagadva önmagukat.

Kedves Barátaim!
Nem oly régen az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban jártam. Ott van a magyar kreativitás és művészet egyik csodája, a világhírű Feszty körkép. Több tízezer külföldi csodálja meg minden évben.
Néhány méterre a Feszty körképtől a Parkban van egy világtérkép, amely azt mutatja, hogy hány magyar ember él világszerte. Itt mögöttem láthatjátok ezt a térképet. Lefényképeztem.
Tragikus ellentét feszül aközött, hogy világhírű alkotások létrehozására vagyunk képesek, miközben öngyilkos módon szétporlad a magyar nemzet. Ma több millió magyar él a világban. Csak Londonban a hivatalos statisztikák szerint 300 ezer ember, a nem hivatalos statisztikák szerint 500 ezer. Ma London a magyarok második legnagyobb városa.

Magyarország építette az európai kontinens első metróját, Magyarországon volt alig 120 éve a világ legnagyobb épülete és Magyarországon volt a világ második közkórháza. Alig 120 éve Magyarország a világ első nemzetei közé emelkedett. Most meg a középmezőnyből csúszunk folyamatosan lefelé. 120 év alatt kicserélődött genetikailag a magyar nemzet?
Vagy Trianon okozott ekkora katasztrófát? Nem barátaim! A genetikánk ugyanaz, ma is csodákra vagyunk képesek. Trianont sem okolhatjuk.
Az Apple nevű világcég 60 ezer munkavállalója ország és ásványkincsek nélkül ma ugyanannyi jövedelmet állít elő, mint 4 millió magyar munkavállaló.
Akkor hol a hiba? A nemzet mai vezetői pártállás nélkül eredménytelen politikát folytatnak. Vagy szellemileg alkalmatlanok, vagy erkölcsileg. A végeredmény ugyanaz.
Nem véletlenül mondjuk 3 éve. Új politikai nemzedéknek kell jönnie. Ezért alakult a JESZ. Ezért vagyunk mi most itt.
Nyugdíjba akarjuk küldeni a múlt politikai nemzedékét, amelynek tehetségtelensége és erkölcstelensége miatt ide jutott az ország.

Kedves Barátaim!
A jelenlegi politikai elit folyamatosan háborúzik. Lassan 20 éve. Megosztják az országot, megosztják az embereket. Az energiák nem a jólét megteremtését szolgálják, hanem egymás gyötrését, miközben, ha zsíros üzlet tűnik fel, sokak szerint a háttérben megalakul a nagykoalíció.
Én nem háborúzni hívlak Benneteket. Nem újabb frontokat akarunk nyitni. Szelíden, de erőteljesen csak annyit szeretnénk mondani, van alternatíva. Van polgári alternatíva és ez nem más, mint a JESZ-MDF Szövetség.

Kedves Barátaim!
A mostani politikai elitnek párthovatartozástól függetlenül van egy közös célja. Elhitetni, hogy nincs más alternatíva, csak Gyurcsány, vagy Orbán. Ezt a technikát a politológia úgy hívja a status quo fenntartása minden áron. Elhitetni az emberekkel, hogy minden változtatási szándék, eleve kudarcra ítéltetett.
Jól ismerem ezt a módszert.
Tudjátok Erdélyben születtem és nevelkedtem hosszú ideig. Emlékszem 1989 nyarán édesapám suttogva beszélgetett 3 lelkész kollégájával a lakásán, arról tanakodtak, hogy meddig tarthat még a Ceausescu-korszak.
Tippeltek 25 évet, 10 évet, de a legoptimistább lelkész - akire legyintettek - is 5 évet mondott. E beszélgetés után nem telt el 4 hónap sem, és Ceausescut lelőtték, mint egy kutyát.
Semmi sem tart örökké! 

Nekünk az a dolgunk, hogy előkészítsük a békés megoldást.
Olaszországban és Csehországban a legutóbbi választásokon már megtörtént az áttörés, a régi politikai elit hegemóniájának a szétzúzása. Olaszországban a semmiből előbukkanó 5 csillag mozgalom nyerte a választásokat 25 százalék feletti eredménnyel. Ja, hogy erről itthon nem hallani. Ez is a status quo fenntartásának a technikája.
Csehországban az IGEN nevű formáció szinmtén a semmiből előbukkanva több mint 18 százalékos eredménnyel második lett a választásokon. Ja, hogy erről itthon nem hallani.
Az alternatívája vagyunk az utcaköveknek. Rajtatok múlik! Ti lehettek a remény, és egyben a figyelmeztető hang.
Április hatodikán eldől, hogy az olasz vagy a cseh mintát követi Magyarország, vagy inkább az ukrán és bolgár irányba megyünk. Nézzétek a híradókat, mi folyik Ukrajnában és Bulgáriában.
A csendes polgárháború helyett ma már az utcákon folyik a harc.
Kedves Barátaim!
25 évvel ezelőtt Lengyel László politológus járta az országot és arról beszélt, hogy Magyarország előtt két út áll. Vagy az osztrák, ahol minden üzlet mögött 10 százalékos szabályozott korrupció áll, vagy az olasz, ahol minden üzlet mögött a maffia áll. Lengyel Lászlót akkor mindenki szájtátva hallgatta és igazat adott neki.
De Lengyel Lászlónak nem lett igaza. Magyarországnak egy harmadik út jutott. Antall József miniszterelnök korai és tragikus halála utat nyitott a keleti restaurációs törekvéseknek. A politikai és gazdasági elit suttyomban megpuccsolta a rendszerváltást és átmentette Kádár bizánci rendszerét.
Ugyanúgy, mint akkor, egy szűk oligarchia tart a kezében mindent, dönt a megélhetésünkről és szabadságunkról. Antall József ezt soha nem engedte volna.
Antall József álma egy nyugati típusú fejlődésről megvalósításra vár még mindig!

Kedves Barátaim!
Még egyszer összefoglalva.
A JESZ-MDF Szövetség Magyarország polgári alternatíváját jelenti.
Programja, az adócsökkentés és a béremelés egyidejű végrehajtása. Négy év alatt 40 százalékos béremelés lesz. Ezt ígérjük.
Mert Jólétet és Szabadságot akarunk adni az embereknek.
Cicero mondta: a nép jóléte a legfőbb törvény. Mi pedig ehhez annyit teszünk hozzá. Jólét nélkül nincs szabadság.

Kedves Barátaim!
Köszönöm, hogy meghallgattatok, erőt és hitet kívánok Nektek a következő hónapokhoz.
A JESZ-MDF Szövetség felállt, immár van polgári alternatívája Magyarországnak. Köszönöm, hogy itt vagytok, hogy hisztek, hogy erőt adtok nekem is.

Hajrá Magyarország! Hajrá JESZ-MDF.

 (Budapest, 2014. február 9.)

 

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

Még egyszer Paks II-ről  /  OrmosPéter

„Jobboldali vagyok, de ellenzem a paksi atomerőmű kibővítését.” Ez az a mondat, amit a médiában a legritkábban hallani. Amióta Orbán Viktor megegyezett Vlagyimir Putyinnal az atomerőmű építésének ügyében, a baloldal szárnyra k[...]

Kedves Olvasó!  /  bajkosokoray

  Átköltöztem. A jövőben (elsősorban) az alábbi címen publikálok majd: http://bajko-sokoray.blog.hu.   "Az oldalon elsősorban német politikával foglalkozom. Illetve német nyelvterületről származó eredeti írások és azok recenzi[...]

Legnagyobb napelem gyártók, 2021 elején - már nem a Jinko a legnagyobb  /  Gitche

A kínai napelemgyártók folyamatosan és jelentősen bővítik napelemes gyártói kapacitásaikat 2019 óta - írja a PV Tech a tavalyi év összefoglalása, és a 2021-es előrejelzések kapcsán. Ami még érdekes, hogy a legnagyobb egyre inkáb[...]

Elbukott a még nem is létező Bokros párt  /  okospista

A minap történései alapján úgy tűnik, hogy senor Bokros új konzervatív-liberális (sic-szerk.) párt elgondolása már csírájában szertefoszlott. Ugyanis Bokros hű vitéze, Kerék-Bárczy Szabolcs beintett a közgazdásznak (Panama? – s[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG