Nyílt levél Bokros Lajosnak - Jesz

Nyílt levél Bokros Lajosnak

2013. February 11.
Nyílt levél Bokros Lajosnak

 Együgyű, aki mondja -, kezdhetném ebben a kisiskolás stílusban is, hogy ne legyek stílustörő. 

Kedves Lajos!

Együgyű, aki mondja -, kezdhetném ebben a kisiskolás stílusban is, hogy ne legyek stílustörő. Mert ahogyan péntek este az ATV-ben azt az igazolást lobogtattad, az igazán kisiskolás stílusú volt.

Kedves Lajos!

Nyugodtan beperelhetsz becsületsértésért, de tételesen bebizonyítom, hogy ez alkalommal sem sikerült igazat mondanod, avagy bátrabban fogalmazva, hogy most is hazudtál. Elég csak azt venni, hogy a mandátum kérdésében te magad kezdeményeztél találkozót szervezetünkkel, ahol aztán te magad nem jelentél meg. Néhány napnyi nyugalomért, Lajos? Tényleg?

Ha már kisiskolás szint, akkor hadd meséljek el egy történetet, ami – sajnálatodra - túlságosan is valóságos, hiszen több tanú is alátámaszthatja a történet valósságát.

2009. június 20-át írunk, amikor fellelhető emlékek szerint Dávod Ibolya, valamint jelenlegi titkárod, Kerék-Bárczy Szabolcs Joseph Daullal (az Európai Néppárt jelenlegi elnöke) arról egyeztettek, hogy milyen pozíciót kapsz és miért jó az MDF-nek, ha marad az Európai Néppárt frakciójában, és nem csatlakozik az ECR-hez. (Európai Konzervatívok és Reformerek). A nevezett személyektől többször elhangzott, hogy a FIDESZ nyomására a Néppártban téged úgy aláznának meg, hogy bedugnának egy egyszerű, „halászati bizottságba”.  Azért az idézőjel, Lajos, mert ez a kijelentés bizony általad is nagyra becsült személyektől származik… Az igazság pedig az, hogy a Környezetvédelem, közegészségügy és élelmiszer-biztonsági bizottságot, (aminek neve neked is alig jutott eszedbe az interjúban), mindnyájan lenéztétek, mert korábban Olajos Péter ott volt tag, és hát a te tudásodhoz neked a legfontosabb bizottság, a Költségvetési jár, ahol aztán alelnök is lettél. Ezt az ECR-tól két és fél évig, meg is kaptuk(/kaptad). Ugye csak viccelsz, Lajos, amikor azt állítod, hogy két és fél év után te magad kérted az áthelyezésedet abból a bizottságból, amelynek egyik okaként az MDF kilépett az Európai Néppártból? Nem tudok másra gondolni, Lajos, csupán arra, hogy lusta voltál dolgozni vagy a kevesebb munka reményében tényleg szándékosan akartad magad egy kisebb felelősségű pozícióba kérni. Továbbá, Lajos, én semmilyen ECR-es levélről nem beszéltem, csak arról, hogy onnan származó informális információnk és tájékozódó kérdések szerint te a Költségvetési Bizottság alelnöki posztján nem az elvárható módon tetted a dolgod, s most ezért nem vagy ott. Nem kérek senkitől elnézést, viszont, ha beperelsz, szívesen megidézek tanúnak ottani embereket egy becsületsértési perben, ahol eskü alatt igazmondási kötelezettség van, hogy mi, hogyan is történt. Ugyanakkor, engedelmeddel, mi helyetted rákérdezünk a Policy Solutionnél, hogy milyen kókler kimutatást adnak közre, amely arra mer rámutatni, hogy te vagy a leggyengébb magyarországi EU-s képviselő. Az ő tényük szerint az vagy! Bár egyszer meghallgatnám, hogy pontosan mit is csinálsz, milyen témában értél el eredményeket… (Ez egy költői gondolat volt.)

Lajos, még valami.

Szerinted nem tudjuk, hogy kvázi két ingatlanod is van két külön utcában, de kertszomszédságban? Hogy nem látjuk, amikor a bajszodat sállal eltakarva sunnyogsz be a másik utca felől a kis házba, komolyan gondolod-e, hogy mi, akik ott tiltakozunk, nem érzékeljük a sunnyogásodat? Három hónapja tiltakozunk az álintézeted előtt. Mint károsultjaid, jogunk volna akár a házad előtt is tiltakozni, mi mégis inkább az „intézetedet” választottuk, mert a honlapja szerint egyértelműen az európai „mandátumodnak” köszönhetően „működik”.

Habár az, hogy egy pusztán alád kérdező Kálmán Olga stúdiójában, tehát még hazai pályán is úgy remegtél, mint a nyárfalevél, tovább erősítette hitemet, azt azért meg kell jegyeznem, ha egy olyan Kálmán Olgát kaptál volna, amilyet én, az biztos, hogy fölmossa veled a padlót. Ha már itt tartunk, legyen egyenes a beszéd, Lajos. Tetszik vagy sem, több mint 10 éve szolgálom ugyanazt a politikai közösséget. Sokadmagammal a te kampányodban is önként és ingyen dolgoztam, miközben te egyszerű, de nagyszerűen rutinos szélhámosként több százmilliós adósságba vertél bennünket, és 3 éve bujdokolsz előlünk.

Habár az „együgyű párt” kifejezést sértésnek szántad, Lajos, ezzel magad váltál együgyűvé, hiszen ezzel a kijelentéssel megszűntél demokratának lenni. Megszűntél demokratának lenni, mert azt a többezres legitim pártot gúnyoltad ki, amely csak azt kéri rajtad számon, amit ígértél, és ami valódi demokráciában csak általános iskolai feladat volna.

Ami a lemondási vállalásodról szóló, aláírt nyilatkozatot illeti, a többi képviselőjelölt számára egyértelmű volt annak tartalma. Ezt értelmezni szintén általános iskolai feladat. A bírósági perről csak egy mondat - erre még máshol visszatérek. Az ottani ítéletben csak annyi került kimondásra, hogy a szabad mandátum erősebb az igazságnál.  

Üdvözlettel;

                                                                                              Bajkó-Sokoray István sk.

                                                                                                   alelnök, JESZ U21

 

„A hazug nyelvvel szerzett kincs tovaszálló pára és halálos csapda.”                                

                                                                                                          Példabeszédek 21,6

Budapest, 2013.02.11.

 

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

Még egyszer Paks II-ről  /  OrmosPéter

„Jobboldali vagyok, de ellenzem a paksi atomerőmű kibővítését.” Ez az a mondat, amit a médiában a legritkábban hallani. Amióta Orbán Viktor megegyezett Vlagyimir Putyinnal az atomerőmű építésének ügyében, a baloldal szárnyra k[...]

Kedves Olvasó!  /  bajkosokoray

  Átköltöztem. A jövőben (elsősorban) az alábbi címen publikálok majd: http://bajko-sokoray.blog.hu.   "Az oldalon elsősorban német politikával foglalkozom. Illetve német nyelvterületről származó eredeti írások és azok recenzi[...]

Legnagyobb napelem gyártók, 2021 elején - már nem a Jinko a legnagyobb  /  Gitche

A kínai napelemgyártók folyamatosan és jelentősen bővítik napelemes gyártói kapacitásaikat 2019 óta - írja a PV Tech a tavalyi év összefoglalása, és a 2021-es előrejelzések kapcsán. Ami még érdekes, hogy a legnagyobb egyre inkáb[...]

Elbukott a még nem is létező Bokros párt  /  okospista

A minap történései alapján úgy tűnik, hogy senor Bokros új konzervatív-liberális (sic-szerk.) párt elgondolása már csírájában szertefoszlott. Ugyanis Bokros hű vitéze, Kerék-Bárczy Szabolcs beintett a közgazdásznak (Panama? – s[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG