Bokrosnak semmi keresnivalója Strasbourgban (Magyar Hírlap) - Jesz

Bokrosnak semmi keresnivalója Strasbourgban (Magyar Hírlap)

2013. April 26.
Bokrosnak semmi keresnivalója Strasbourgban (Magyar Hírlap)

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség továbbra is visszaköveteli Bokros Lajos EP-mandátumát. Az MDF jogutódja szerint az Európai Parlament képviselőjét nem ezért küldték a választók Strasbourgba.

A képviselő, aki nem képvisel senkit? Bokros Lajos nem az MDF utódját, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösséget (JESZ) képviseli az Európai Parlamentben, a mandátumát azonban továbbra sem adja vissza.

Szerdán Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén Bokros Lajos arról beszélt, hogy álláspontja szerint az Orbán-kormány nem osztja az európai értékeket, a nyugati demokrácia hanyatlásáról beszél, keleti típusú tekintélyuralmi rendszert épít, és „egypárti” alaptörvényt alkotott.

„Az alkotmányos jogállam lebontását befejezettnek lehet tekinteni” - jelentette ki Bokros, aki szerint immár bármit bele lehet írni az alkotmányba, akár azt is, hogy a mostani parlament mandátuma 20 évre növekedjen.

Bajkó-Sokoray István, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség ifjúsági tagozatának alelnöke Bokros Lajos szavaira reagálva az Echo Tv Napi aktuális című műsorában kijelentette, furcsa, hogy az az ember fogalmaz meg ilyen kritikákat, aki az előző rendszerből táplálkozik, és akinek a múltja erősen köthető a Kádár-rendszerhez.

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek is van baja az Orbán-kabinet munkájával, de a JESZ U21 alelnöke szerint nem lehet egyetérteni Bokros Lajos kijelentéseivel.

A Bokros Lajossal fennálló csatározással kapcsolatban Bajkó-Sokoray István elmondta, lassan három éve folyik az EP-mandátumért folytatott harc, de ez a küzdelem a végéhez közeledik.

„Bokros nem képviseli azt a 157 ezer embert, akik bejutatták az Európai Parlamentbe, ezen kívül a jelölő szervezetet sem, és úgy tűnik, hogy csak saját magát képviseli” – tette hozzá Bajkó-Sokoray István.

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösséget továbbra is azt szeretné, hogy Bokros Lajos végre tartsa be az ígéretét, és adja vissza a mandátumát, ugyanis az MDF jogutódja szerint a volt pénzügyminiszter teljesen felesleges politikai tevékenységet folytat Strasbourgban, mivel vagy nem dolgozik, ha pedig mégis, akkor csupán Magyarországot támadja.

(Magyar Hírlap, 2013. április 18.)

JESZ: Illegitim Bokros képviselősége (Echo TV, Napi Aktuális) 
http://jesz.hu/video/jesz-illegitim-bokros-kepviselosege-echo-tv

 

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG