MNO: Gyülekeznek Bokros háza előtt - Jesz

MNO: Gyülekeznek Bokros háza előtt

2013. March 25.
MNO: Gyülekeznek Bokros háza előtt

(2012. nov. 23.) Tábort vert a Jólét és Szabadság (JESZ) U21 Ifjúsági Tagozata Bokros Lajos volt pénzügyminiszter háza előtt, azt követelve az európai parlamenti képviselőtől, hogy adja vissza "ellopott mandátumát".

A Jólét és Szabadság (JESZ) U21 Ifjúsági Tagozata pénteken tette közzé Facebook-oldalán, hogy megérkeztek Bokros Lajos volt pénzügyminiszter háza elé, hogy rábírják, adja vissza a JESZ-től ellopott mandátumát. „Becsapta a választókat, hiszen gyakorlatilag nem csinál semmit (egy legfrissebb felmérés szerint) az EP-ben” – olvasható a legnépszerűbb közösségi oldalon.

A lakókocsiból, sátorból, kerti bútorokból és egy mobilvécéből álló tábor lakói hangos ébresztővel köszöntötték Bokrost, kifejezve tiltakozásukat. A táborlakók – állításuk szerint – az estét is ott töltik, és addig maradnak, „ameddig a hazudozó képviselő meg nem kezdi az érdemi tárgyalásokat a mandátum visszaadásáról.”

A lakókocsit és környékét táblákkal és transzparensekkel díszítette a JESZ U21, melyekről folyamatosan friss képeket töltenek fel Facebook-oldalukra.

Nem először próbálkozik a JESZ

A JESZ több alkalommal indított támadást Bokros ellen: az ellene benyújtott keresetben a párt a teljes kampányköltséget lefedve mintegy 160 millió forintos vagyoni és 100 millió forintos nem vagyoni kár megfizetését kérte. A tárgyalás tavaly decemberben kezdődött.

A JESZ U21 február végén arra kérte a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését, hogy indítson eljárást Bokros Lajos doktorijával kapcsolatban, mivel szerintük a volt pénzügyminiszter, jelenleg európai parlamenti képviselő esetében felmerült, hogy másolta a doktoriját. A párt kételkedik abban, hogy Bokros egy év alatt szakmai szinten elsajátította a spanyol nyelvet, pedig anélkül nem tudta volna megírni a dolgozatát.

(mno.hu)

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

Még egyszer Paks II-ről  /  OrmosPéter

„Jobboldali vagyok, de ellenzem a paksi atomerőmű kibővítését.” Ez az a mondat, amit a médiában a legritkábban hallani. Amióta Orbán Viktor megegyezett Vlagyimir Putyinnal az atomerőmű építésének ügyében, a baloldal szárnyra k[...]

Legnagyobb napelem gyártók, 2021 elején - már nem a Jinko a legnagyobb  /  Gitche

A kínai napelemgyártók folyamatosan és jelentősen bővítik napelemes gyártói kapacitásaikat 2019 óta - írja a PV Tech a tavalyi év összefoglalása, és a 2021-es előrejelzések kapcsán. Ami még érdekes, hogy a legnagyobb egyre inkáb[...]

Kedves Olvasó!  /  bajkosokoray

  Átköltöztem. A jövőben (elsősorban) az alábbi címen publikálok majd: http://bajko-sokoray.blog.hu.   "Az oldalon elsősorban német politikával foglalkozom. Illetve német nyelvterületről származó eredeti írások és azok recenzi[...]

Elbukott a még nem is létező Bokros párt  /  okospista

A minap történései alapján úgy tűnik, hogy senor Bokros új konzervatív-liberális (sic-szerk.) párt elgondolása már csírájában szertefoszlott. Ugyanis Bokros hű vitéze, Kerék-Bárczy Szabolcs beintett a közgazdásznak (Panama? – s[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG