JESZ-MDF: 4 év alatt 40 százalékos béremelés! - Jesz

JESZ-MDF: 4 év alatt 40 százalékos béremelés!

2014. February 09.
JESZ-MDF: 4 év alatt 40 százalékos béremelés!

4 év alatt minimum 40 százalékos béremelést hajt végre a JESZ-MDF Szövetség, amennyiben felhatalmazást kap a választóktól - jelentette be Makay Zsolt a Szövetség elnöke, a szervezet kampánynyitó nagygyűlésén.

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) és a Magyar Demokrata Fórum (MDF) kampánynyitó nagygyűlésén Makay Zsolt elnök hangsúlyozta, hogy a Szövetség legfontosabb ígérete: a magyarországi bérek felzárkóztatása az európai színvonalhoz. Ennek forrásai már most is megvannak, hiszen a magyarországi GDP kétharmada az európai átlagnak, míg a keresetek csak az európai átlag egyharmadát érik el. Másképpen fogalmazva az emberek által minden megtermelt két forintból eltűnik egy. Makay Zsolt szerint a fő bűnös az emberek, a vállalkozók túladóztatása, amely a korrupció, a szürke és fekete gazdaság melegágya, és amely hihetetlen mértékben rombolja az ország versenyképességét. A korrupcióval kapcsolatban a JESZ-MDF elnöke kijelentette, a Simon Gábor ügy csak a jéghegy csúcsa, egyes felmérések szerint több ezermilliárd forint pihen külföldi bankszámlákon. A JESZ-MDF tehát azonnali adócsökkentést tart szükségesnek, amely lehetővé teszi a munkaadók számára a béremelést.

A Szövetség elnökhelyettese, a Magyar Demokrata Fórum elnöke, Horváth István arról beszélt, hogy egy olyan Magyarországot képzelnek el, amely Európa vezető nemzete lehet, szellemi és erkölcsi értelemben egyszerre. A századfordulón, mindössze 120 éve, volt már erre példa, hiszen Magyarországon épült a kontinens első metrója, a világ akkor legnagyobb épülete, és a világ második közkórháza. A magyarok tehetsége tehát megvan a felemelkedéshez, ennek legnagyobb gátja jelenleg az alkalmatlan politikai vezetés. A JESZ-MDF szerint ezért politikai nemzedékváltásra van szükség.

A nagygyűlésen elhangzott, hogy a JESZ-MDF a választásokig felállítja álomkormányát, amelynek első tagjai bemutatkoztak a kampánynyitó több mint félezer résztvevője előtt. Az eseményen jelen volt Béres Csaba, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Székelyhíd polgármestere, valamint Petheő Attila, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) megyei képviselője. Petheő Attila hangsúlyozta kiemelt jelentősége van a magyarországi pártok és a határon túli magyar pártok együttműködésének, hiszen nagyon fontos lenne az Európai Parlamentben a magyar érdekek össznemzeti képviselete.

Budapest, 2014. február 9.

JESZ sajtó