Nyílt levél Tőkés Lászlóhoz! - Jesz

Nyílt levél Tőkés Lászlóhoz!

2014. April 03.
Nyílt levél Tőkés Lászlóhoz!

 

Tisztelt Tőkés László!


Egyszer, pár percre találkoztunk, érdemben soha nem beszéltünk egymással, ennek ellenére már többször nekem támadt a nyilvánosságon keresztül. Az ok, segítséget nyújtottam ahhoz, hogy két fontos műalkotással gyarapodjanak az erdélyi magyarok. Felállítottuk Antall József, volt miniszterelnök első erdélyi szobrát és emléket állítottunk Szacsvay Imrének, az 1848-as országgyűlés, vértanú jegyzőjének.

Támadásának indoklásából kiderül, hogy akiktől tájékozódott fél információkat, vagy valótlanságokat mondtak. Ha érdekli az érem másik oldala szívesen meghívom egy kávéra, hogy személyesen is megismerkedhessen gondolataimmal, személyemmel.

Addig is erdélyi származásúként, egy református lelkész gyermekeként Isten áldását kérem további munkájához, és tájékozatlanságból fakadó torzsalkodás helyett azt javaslom, tegyünk mindketten minél többet Erdélyért, az ott élőkért. Eközben pedig soha ne feledjük Jézus szavait: "Melyik a legfőbb az összes parancsolat közül?"  Jézus így válaszolt: "A legfőbb ez: az Úr, a mi Istenünk, egy Úr,  és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből.  A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat." (Márk 12:28-31.)

Budapest, 2014. április 3. 

Makay Zsolt
Antall József Alapítvány kurátora,
a JESZ elnöke 

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG