A NIT alapító tagja a JESZ ifjúsági tagozata - Jesz

A NIT alapító tagja a JESZ ifjúsági tagozata

2012. December 04.
A NIT alapító tagja a JESZ ifjúsági tagozata

A hétvégén kétnapos alakuló ülést tartott a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT), Budapesten.

 

A NIT megalakulásakor alapító tagként volt jelen a JESZ U21 ifjúsági tagozatának képviselője, Kovács Zoltán. A NIT célja, hogy az ifjúság hangja és véleménye megkerülhetetlen legyen, velünk együtt szülessenek az ifjúságot érintő döntések. A szervezet célja továbbá, hogy az ifjúsággal foglalkozó szervezetek között előmozdítsa a közös gondolkodást, érdekképviseletüket ellássa hazai és nemzetközi szinten.

A JESZ U21 ifjúsági tagozat a NIT működésében aktívan fog részt venni, hiszen az ifjúság képviseletét az ernyőszervezet kiválóan tudja a jövőben képviselni. A JESZ U21 mindenben partner lesz, hiszen az alapítógondolata egybecseng mindazon céllal, amely a NIT megalakulását eredményezte, miszerint:

„Mi, a JESZ U21 ifjúsági tagozat tagjai teljes meggyőződésünkkel hisszük, hogy elérkezett Magyarországon a gyökeres szemléletváltás ideje. Itt az idő, hogy vállaljuk a felelősséget a közös jövőnkért. Fiatalként bátran és nyíltan az előttünk álló kihívások megoldására kell törekednünk. A sorsunk és jövőnk alakítása a mi kezünkben van, mi vagyunk a lehetőségek nemzedéke. Mi már nem vagyunk régi sérelmek rabjai, egy szabadabb és az egymás gondolataira nyitott világ gyermekei vagyunk. „ (…) „Mi nem akarjuk megmondani a fiataloknak, hogy mire legyen szükségük. Nem ideológiai harcot folytatunk. A fiatalok pontosan tudják, hogy mire van szükségük, ahhoz, hogy teljes életet élhessenek. Az értelmetlen szembenállások ideje lejárt. A megegyezésre való törekvés, a konszenzus keresése teremthet új politikai elitet. Ehhez új emberek kellenek, akik létrehozzák a jövő közösségeit.” – részlet a JESZ U21 ifjúsági tagozat alapítógondolatából.

A JESZ U21 gratulál és kitartást valamint jó munkát kíván a NIT elnökének és elnökségének.

 

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG