JESZ U21: Bokros plágiumgyanús doktoriját 2 éve nem vizsgálják - Jesz

JESZ U21: Bokros plágiumgyanús doktoriját 2 éve nem vizsgálják

2014. February 21.
JESZ U21: Bokros plágiumgyanús doktoriját 2 éve nem vizsgálják

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) U21 Ifjúsági Tagozata egyetért a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) nyilatkozatával, mely szerint Bokros Lajossal egy kétes hírű politikus csatlakozott a Gyurcsány-koalícióhoz. Az U21 éppen két évvel ezelőtt fordult a Corvinus Egyetemhez, hogy vizsgálják meg a Bokros plágiumgyanús doktoriját. Azóta néma csend. 

 A Corvinus Egyetem 2 éves hallgatása azért is különös Bokros doktorija ügyében, mert eddig minden felsőoktatási intézmény azonnal vizsgálatot rendelt el, ha bármely volt hallgatója ügyében plágium gyanú merült fel. Elég csak Schmitt Pál, Gyurcsány Ferenc, Semjén Zsolt és Lasztovicza Jenő fiának ügyére emlékezni. Bokros Lajos még parlamenti képviselőként tett olyan hivatalos nyilatkozatot, mely szerint a Panamai Állami Egyetemre járt egy évet és az ott tanultak alapján írta meg doktoriját.

A Panamai Állami Egyetem hivatalos írásos dokumentuma szerint azonban soha nem volt Bokros Lajos nevű hallgatójuk. Mint kiderült a volt pénzügyminiszter spanyol nyelvtudását fejleszteni ment ki Panamába. Ehhez képest igencsak különös, hogy Bokros doktorijában több tucat vaskos spanyol nyelvű szakirodalom került feltüntetésre, amelynek elolvasása egyetlen év alatt még a spanyol anyanyelvűeknek is szinte lehetetlen, nem pedig egy olyan embernek, aki épp csak ismerkedik a nyelvvel.

Az U21 arra kéri a KDNP-t, hogy kormányzati súlyát latba vetve, tegyen lépéseket azért, hogy a Corvinus Egyetem végre kezdje meg a vizsgálatot Bokros Lajos doktorija ügyében.

Budapest, 2014. február 21.

Bajkó-Sokoray István 
   alelnök, JESZ U21

 

jesz KÖZÖSSÉG:

BLOGROLL

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

 /  

[...]

ESEMÉNYNAPTÁR

jesz KÖZÖSSÉG