U21: Gyurcsány, Bokros mutassák papírjaikat - Jesz

U21: Gyurcsány, Bokros mutassák papírjaikat

2012. April 06.

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) U21 ifjúsági tagozata egyetért abban, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek is nyilvánosságra kell hoznia diplomamunkáját Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan. Ezt a feladatot doktorija ügyében nem kerülheti el Bokros Lajos sem, aki ugyancsak alkalmasnak találja önmagát Magyarország miniszterelnökének.

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) U21 ifjúsági tagozata már hetekkel ezelőtt, jóval Schmitt Pál köztársasági elnök lemondása előtt nyilvánosságra hozta - ellenőrizhetően - azt az álláspontját, hogy véget kell vetni az áldoktorik és áldiplomák korszakának. Az U21 azt javasolja, hogy minden közéleti szereplő, akire a gyanú árnyéka rávetül önként hozza nyilvánosságra  azokat a dolgozatait, amelyek önálló szellemi munkának minősülnek és amelyekkel szakképesítést, vagy tudományos fokozatot szereztek, hogy az ügyek ne váljanak kezelhetetlenné. Ez nemcsak az áldoktorok és áldiplomások kiszűrését segítené, hanem talán a politikai osztályt is ráébresztené, mennyire káros az a folyamat az ország számára, hogy a szaktudás helyett a párthűség lett a karrier kulcsa hazánkban. A kontraszelekció, a tudatlanságuk, vagy áldiplomájuk miatt akár zsarolható vezetők óriási veszélyt jelentenek nemcsak erkölcsi és gazdasági szempontból, hanem nemzetbiztonsági okokból is az országnak. Itt az idő, tehát e korszak lezárásának. Az U21 ismét figyelmeztett, hogy a sorból ki ne felejtődjön Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, aki az ország nyilvánossága előtt állította többször, hogy doktoriját a Panamai Állami Egyetemen eltöltött egy éves tanulmányai alapján írta. Azóta kiderült, Bokros Lajos soha nem volt hivatalosan a Panamai Állami Egyetem hallgatója, mindössze nyelvi továbbképzésen vett részt Panamában.

Budapest, 2012. április 6.

Kovács Zoltán

mandátum-visszaszerzési biztos, U21 elnök